Entreprisemodulet er tiltænkt til dine større opgaver, hvor du ønsker et større overblik over dit Budget og indtjening.

Dette kan være nyttigt i forbindelse med at opdele de enkelte rum i en lejlighedsrenovering eller f.eks opdele hver enkel lejlighed i en større bebyggelse.

Rent praktisk foregår det ved at oprette en ordre på normal vis, vælge den ordre og trykke på undermenuen "Økonomi" - som vist herunder:

I det følgende billede kan vi lægge et budget for ordren ved at følge disse trin.

For ordrer med Forskellige Priser på de enkelte poster:

• 1 - Navngive projektet.

• 2 - Trykke på blyanten for at redigere projektets budget.

• 3 - Tilføje poster i forhold til hvordan budgettet skal opdeles, og estimer hvad hver enkelt del vil koste.

• 4 - Lås budgettet ved at trykke på

• 5 - Tryk på "Opret budgetgrupper fra poster" for at oprette dine budgetposter til underordre.

• 6 - Du kan nu yderligere inddele budgettet ved at trykke påud for den enkelte post, vælge- og så angive hvor meget skal være til leverandører og hvor meget til timer. Du kan også lave din helt egen post til at opdele.

• 7 - Lås budgettet ved at trykke på

For ordrer med Samme Pris hver post:

• 1 - Navngive projektet.

• 2 - Trykke på blyanten for at redigere projektets budget.

3 - Tilføje en post med den samlede pris af hver post.

4 - Lås budgettet ved at trykke på

5 - Tryk på "Opret budgetgrupper fra poster" for at oprette din budgetpost til underordre.

6 - Du kan nu yderligere inddele budgettet ved at trykke påud for den enkelte post, vælge- og så angive hvor meget skal være til leverandører og hvor meget til timer. Du kan også lave din helt egen post til at opdele.

7 - Herefter trykker man påfor at duplikere poster, og giver den et nyt navn. På den måde vil posten fremgå med det samme budget, men et andet navn.

8 - Lås budgettet ved at trykke på.

Nu er du så klar til at gå påbegynde ordren med fuldt Overblik.

Øverst i billedet har du 3 faner: Budgetplan, Økonomi og Fakturaer:

Budgetplan

Denne fanes bruger udelukkende til at taste ændringer af budget ind ved at skrive i "Revideret budget", samt evt. skrive Stadeopgørelse.

Økonomi

Bruges til at få et overblik over ordren og hvordan den skrider frem.

Der er 4 kolonner herinde:

• Budget - det oprindelige budget der blev lagt for ordren.

Revideret budget - Budgettet med alle ændringer der er lavet undervejs.

Realiseret En sammenregning af alle registrerede udgifter på ordren, herunder materialer og timer.

Difference - Forskellen imellem dine reviderede budget og dit realiserede budget. (Dit budget, kontra din faktiske udgifter)

Fakturaer

Herinde fremgår alle fakturaer, aconto og kreditnotaer der er lavet på hver enkelt post.

Samtidigt har du i alle 3 faner en grå boks, der giver et samlet overblik over entrepriser. Her fremgår alle Omkostninger og Indtægter på alle ordrene i et samlet billede.