Du får en Daglig översikt i Administrationsmenyn på vänster sida.

Dagsöversikten ger dig en samlad överblick över planlagda och pågående arbeten för alla medarbetare på samma gång.

Du kan lätt skifta tider mellan medarbetarna och skulle det vara att en order inte har någon ansvarig medarbetare, så läggs den överst under Inte Tilldelat.

I ovanstående exempel finns två olika kalenderhändelser, en planlagd tid i grönt och registrerade arbetstimmar i blått.

Färgerna som kalenderhändelserna har ställs in under Systeminställningar / Kategorier

Du kan klicka på alla registrerade händelser ifall du önskar justera någon information som registrerats tidigare.

Ett flytande fönster lägger sig över sidan samtidigt som ett grått lager lägger sig över bakgrunden.

Fönstret går att flytta på ifall du tar tag i överkanten på rutan.

När du klickar utanför rutan kommer den automatiskt att stänga ner sig utan att spara.

När du klickar på en planlagd tid får du möjligheten att redigera ordern.

Utöver vanliga inställningar som du gjort under Upprätta order finns två ikoner längst ner till vänster.

PDF-ikonen låter dig skriva ut arbetsordern och SMS-ikonen låter dig skicka sms till medarbetarna om ordern.

När du klickar på registrerade timmar, kommer ett timfönster upp.

Utöver standard redigering av timmar kan man även se arbetsordern som timmarna är registrerade på.

Ifall timmarna är registrerade på fel order, bör ni radera händelsen och skapa en ny genom att klicka på ett tomt område i medarbetarens rad i kalendern.

• Start är den tidspunkt då du startar händelsen.
  • Slut är den tidspunkt du avslutar händelsen.

Tips:

Du kan använda kalenderikonen (vVwLUhLErAmd6ptelV9ASZp9-TZOPIXRmQ.png) för att välja alternativa datum.

Sträcker sig en registrering över flera dagar, kommer den ha en utgångspunkt efter midnatt, till det att händelsen avslutas.

Önskar du att registreringen ska följa öppettiderna, väljer du alternativet Följ öppettid.

Har ni exempelvis arbetstid mellan 07:00 till 15:00, registreras händelsen inom öppettiderna till och med till slutdatumet.

• Väljer du Återkommande, har du möjlighet att välja en veckodag och antalet veckor innan händelsen ska upprepas.

Aktivitetstypen är viktig för att händelsen ska bli hamna i rätt kategori.

• Planlagd tid, är den tid man förväntar sig använda för ett uppdrag. Det är vanligtvis den tid man registrerar i förhand till arbetet, för att den ska visas i kalendern. Kom ihåg att den kan var en bra idé att räkna med eventuell körning, paustider eller liknande, till den tid du planlägger att använda på ett uppdrag. Märk, att det behövs väljas en order som den planlagda tiden ska hänvisa till.
  • Arbetstid, är den faktiska arbetstiden du har genomfört på ett uppdrag. Arbetstiden registreras vanligtvis löpande under uppdraget, eller när du avslutar ett uppdrag. När man registrerar arbetstid, ska en timtyp väljas samt den ordern som timmarna ska registreras på.
  • Personlig tid, används oftast till tid som har med ett uppdrag att göra. Det kan vara att du ska till frisören och du vill att detta ska synas i kalendern, eller något liknande.
  • Annat, är för registrering av fördefinierade timtyper. Det kan till exempel vara att man har verkstadstimmar, kundmöten eller annan tid som inte ska registreras på någon order men som du fortfarande vill ska finnas med i statistiken i respektive kategori.

Under timtyperna, förutom planlagd tid, är det möjligt att lägga till en anteckning. Anteckningen är uteslutande för internt bruk och kommer inte visas till kunden.

Tips:

Vid registrering av Planlagd tid eller Arbetstid, är det möjligt att söka efter en order genom att använda förstoringsglaset (OCavBH8NDUecVURQ6lYwmaBaWU-bJ9AduA.png).

Är ordern ännu inte upprättad, kan du göra det här genom att klicka på plustecknet på samma rad (vz-4-JeRaY2JeV5RVyGQq-ZzqFvFn7Cg2g.png).

Som standard har översikten en veckovy, men du kan själv bestämma omfånget i överkantens högra sida.

När du har fyllt i allt relevant klickar ni sedan Upprätta för att spara händelsen och sedan återgå till översiktsvyn.

Ifall ni skulle vilja justera tidsperioden som visas i kalendern använder ni knapparna i menyradens högra sida.

Märk att om ni väljer 7-dagarsvyn behöver ni scrolla från vänster till höger med hjälp av rullningslisten i kalenderns underkant.

Du kan bläddra fram och tillbaka i kalendern med hjälp av pilarna och ifall ni vill komma tillbaka till aktuell dag/vecka.

Ifall ni önskar filtrera vilken typ av händelser som ska visas i kalendern trycker ni på Välj visning i menyns vänstra kant för att öppna Kalenderinställningar.

Kalenderinställningarna låter dig slå av och på kategorier som du skapat i systeminställningar

Använder man exempelvis kalendern bara för att se planlagt arbete, kan man slå av bokförda order.

Observera att när du klickar på valen bredvid Orderstatus och Timtyper så påverkas alla underkategorier på en gång.