När du vill få en faktura designad, skickar du en logo till support@orderstyrning.se. Vi skapar då ett utkast på din faktura, som vi sedan justerar efter era önskemål

Får du senare behov av en ändring i din faktura är ni alltid välkomna att kontakta oss, så ser vi till att dina ändringar kommer på plats.

Om ni själva vill försöka göra dina egna justeringar har du möjlighet för det också.

Klicka på PDF-Designer i administrationspanelen på vänster sida:

Välj vilken mall ni vill redigera (t.ex. Faktura i PDF eller Offert i PDF).

Du kan också skapa flera olika versioner av samma mall, om ni t.ex. vill önskar använda er utav flera olika fakturalayouter.

Om det behöver skapas en ny mall för ni det genom att trycka på plustecknet och sedan namnge den nya mallen.

Nedan går vi genom fakturamallen, men principen är den samma för alla övriga typer av PDF skapade här genom:

Det grå fältet består av automatiskt genererad text ifrån systemet, i det här fallet varulinjer som ska faktureras. Dessa kan inte redigeras och är därför blockerade.

Beroende på vilket element på sidan som ni väljer, ges det olika alternativ i den undre delen av sidan där alla justeringar som kan göras finns:

X- och Y-koordinaterna hänvisar till elementets position på sidan, där X menas vänster- till högerkant och Y är från den övre till den nedre kanten.

Alternativt kan du ta tag i elementet direkt i vyn med musen för att positionera det var du önskar det.

Bredden och höjden är hur stor plats i mm som elementet får ta plats.

Ett element som till exempel innehåller orderbeskrivningen kommer sedan automatiskt sköta radbrytningarna för att få plats i fältet.

Knappen Visa storlek gör så att det är en streckad linje runt ramen på fältet, även när fältet inte är valt.

Detta är bara för att underlätta designen och kommer inte synas i PDF:n..

Textställningen hänvisar till textens justering. Du kan välja mellan vänster-, center- och högerjustering på texten i elementet.

Det finns nu 7 olika typsnitt att välja mellan i PDF designern. Courier, Times, Serifa, Helvetica, Kontrapunkt, BankGothic och Frutiger.

Du kan även välja vilken storlek texten ska ha och ifall den ska skrivas i normal eller fetstil.

Ifall ett tomt textfält har lagts till, kommer även en textruta dyka upp där ni kan skriva in den önskade texten.

Du lägger till ett nytt fält genom att högerklicka på ett tomt område på sidan och sedan välja en av de många fält som finns tillgängliga i Orderstyrnings PDF designer.

För att radera ett element på sidan är det bara att högerklicka på det och välja radera.

När du gjort dina ändringar kan du klicka Spara och se för att visas PDF med exempeltexter ifyllda.