När du vill upprätta en ny installation gör du så i Service/Installation menyn på vänster sida.

Ett flytande fönster lägger sig över sidan samtidigt som ett grått lager lägger sig över bakgrunden.

Fönstret går att flytta på ifall du tar tag i överkanten på rutan.

När du klickar utanför rutan kommer den automatiskt att stänga ner sig utan att spara.

Processen att upprätta en order består av två steg uppdelat på två sidor:

• Hitta kunden som ordern ska upprättas till.
  • Förbereda ordern grundläggande information

På den första sidan väljer ni vilken kund installationen ska upprättas hos. Det kan ni göra genom att välja rätt kund i listen och kundrader får en grön färg.

Alternativt kan ni söka på kundens namn i sökrutan ovanför. Endast en del av texten behövs skrivas, orderstyrning letar själv genom kunddatabasen efter fält med matchande text.

Ifall kunden inte är tillgänglig i er databas, har ni här möjlighet att skapa en ny genom knappen Upprätta kund.

Bläddra sedan vidare till nästa sida genom att trycka på högerpilen i rutans underkant.

Andra sidan behöver ni fylla i vilken modell och serienumret på installationen som ska göras.

Om installationen ska göras på kundens adress kan den hämtas direkt genom knappen Hämta kundens adress.

Annars får den fyllas i manuellt på höger sida.

Du har möjlighet att lägga till en kommentar som kan vara användbart att komma ihåg på plats.

Om du har många olika sorters installationer kan du välja vilken kategori installationen ska tillhöra.

Du kan skapa fler kategorier i Systeminställningar / Kategorier / Installationskategorier.

Lägg gärna till vilken årsmodell installationen har för bättre service i framtiden.

Du har även möjlighet att lägga till ett slutdatum på garantin genom att trycka på kalenderikonen (vVwLUhLErAmd6ptelV9ASZp9-TZOPIXRmQ.png)

När du är färdig kan du bocka av orderns uppgifter längst ner i rutan och på så vis avsluta och spara ordern.