När man kunden ska betala momsen, gör man detta med genom att koppla varulinjerna till rätt kontonummer.

Detta görs i slutet av varuraderna som lagts till.

I exemplet ovan, som gäller omvänd byggmoms, väljs 3231 och därefter kan man kryssa för Ändra på alla linjer överst i kontolistan.

På så vis kan man lätt ändra alla varurader på en och samma gång.

Tips:

Du kan snabbt dubbelkolla att det stämmer genom att trycka på Visa faktura, för att se att momsen är lika med 0.

För att få kundens momsregistreringsnummer på fakturan är det rekommenderat att ni skapa en fakturamall för denna typen av fakturor.

Enklast är att be supporten om hjälp genom att ringa 08-446 820 66 och sedan trycka 1 för supporten.

Då kan vi tillverka en fakturamall med extra textfält.

Tänk på att fältet momsreg.nr.: måste vara ifyllt på kunden för att det ska synas på fakturan och skickas till bokföringsprogrammet.

Du hittar fältet Faktura-fliken under Kunder.

När du har fått fler fakturamallar, kan du göra ett listval ovanför knappen Upprätta faktura.