Min kalender er din personlige kalender i Ordrestyring. Det er her, at du ser planlagte tider, arbejdstider og andre tidsregistreringer du har foretaget.

Visningen kører som standard på ugebasis, men der er mulighed for at skifte i mellem dag, uge eller månedsvisning ved at benytte knapperne øverst til højre.

Du kan oprette en begivenhed i kalenderen direkte fra Min kalender ved at trykke et vilkårligt sted i kalenderen hvor der endnu ikke er registreret en tid:

• Start er det tidspunkt du påbegynder begivenheden.
  • Sluttidspunktet er tidspunktet du afslutter begivenheden

Tip:
Du kan benytte kalenderikonet (vVwLUhLErAmd6ptelV9ASZp9-TZOPIXRmQ.png) til at vælge en alternativ dato. Strækker en registrering sig over flere dage, vil den som udgangspunkt blive registreret fra starttidspunktet henover midnat, til den dag begivenheden afsluttes.

Ønsker du at registreringen skal følge åbningstiden, benyttes Følg åbningstid. Har I eksempelvis arbejdstid fra 07:00 til 15:00, registreres begivenheden inden for åbningstiden til og med slutdatoen.

• Gentagelse giver mulighed for at oprette begivenheden som tilbagevendende.

Aktivitetstypen er vigtig i forhold til at få kategoriseret begivenheden korrekt.

• Planlagt tid, er den tid man forventer at bruge på en opgave. Det vil typisk være en registrering man foretager forud for arbejdet, for at få den vist i sin kalender. Husk at det kan være en god idé at medregne kørsel, pauser mf. i den tid du planlægger at bruge på en sag. Bemærk, at der skal vælges en ordre den planlagte tid registeres på.
  • Arbejdstid, er den reelle arbejdstid der er brugt på en sag. Arbejdstiden registreres normalt i løbet af sagen, eller ved sagens afslutning. Ved registrering af arbejdstid, skal der vælges en timetype samt en ordre timerne registreres på.
  • Personlig, benyttes til tid der som udgangspunkt ikke har noget med en sag at gøre. Det kan være at man skal til frisøren og ønsker dette i sin kalender, eller lignende.

• Andet, er til registrering af prædefinerede timetyper. Har man eksempelvis værkstedstimer, kundemøder eller andet som ikke skal registreres på en ordre, men som man ønsker at have kategoriseret benyttes denne timetype.

Uanset timetype, er der mulighed for at angive en bemærkning. Bemærkningen er udelukkende til internt brug og vises ikke til kunden. Det kan være et godt sted at skrive noter til sig selv om den pågældende sag, så som at hunden ikke er farlig eller andet, der er relevant for at opgaven kan udføres.

Tip:
Ved registrering af Planlagt tid eller Arbejdstid, er der mulighed for at søge efter en ordre ved at benytte forstørrelsesglasset til højre for listen over ordre (OCavBH8NDUecVURQ6lYwmaBaWU-bJ9AduA.png). Er ordren endnu ikke oprettet, kan det gøres ved at trykke på plusset ud for samme linje (vz-4-JeRaY2JeV5RVyGQq-ZzqFvFn7Cg2g.png).

Har du behov for at ændre hvilke oplysninger du kan se i kalenderen, er der mulighed for at ændre dette i Vælg visning i venstre hjørne. Kalenderindstillingerne lader dig ændre farver på tidsregistreringer og kan desuden benyttes til at fjerne, eller genvælge visninger. Benytter man eksempelvis kalenderen til hovedsageligt at se planlagt arbejde, kan det være en idé at fravælge visningen af bogførte sager.

Er du administrator, har du desuden mulighed for at skifte til andre kalendere i systemet ved at benytte menuen til venstre for Vælg visning