Ifall man önskar att skapa en elektronisk faktura ifrån en Pdf- eller pappersfaktura, kan man skicka in den till orderstyrning och manuellt föra över varuraderna och övrig fakturainformation här.

Du skickar den till [avtalsnummer]@orderstyrning.se.

Ifall du vill se tidigare bilagor, klickar du på Se överförda överst till höger.

Tänk på att om du skickar till Bilaga kommer inte någon text att komma med ifrån meddelande.

Endast ämnesraden finns med i beskrivningen.

Om du inte bifogar en fil i er e-post, kommer systemet att ignorera e-post utan förvarning.

Ifall det bifogas mer än en bild kommer dessa dyka upp som var sin rad.

Till höger i raden har du 5 alternativ att manipulera bilagan med:

• Godkänd
    Med knappen godkänd blir bilagan överförd direkt till ditt bokföringsprogram

• Upprätta finansbilaga
    Här har du ett verktyg som hjälper dig att skriva av fakturans rader för att skapa en elektronisk variant att manipulera precis som vanliga EDI'er.
    Se Finansbilaga nedan.

• Upprätta order
    En genväg för att skapa en order direkt ifrån bilagssidan.

• Neka
    Här kan skicka bilagan till ditt bokföringsprogram som en nekad bilaga.

• Radera
    Här suddar du bilagan från sidan utan att överföra den till ditt bokföringsprogram

Det går även att föra över bilagan som dokumentation till en order om du till exempel har bett kunden att skicka en ritning.

Klicka på dokumentraden för att få fler alternativ.

Skriv in ordernumret som dokumentationen ska tillhöra och klicka på en av knapparna till höger.

De kommer alla skicka över bilagan till ordern, fast de två sista knapparna ger kombinationsmöjligheten att bokföra likt ovan samtidigt.

Finansbilaga

Nu du klickar på upprätta finansbilaga öppnas verktyget grossistbilaga.

Där har du möjlighet att fylla i grossistuppgifterna ifrån en inskannad faktura du skickat hit.

För att se bilagan när medan du fyller i uppgifterna trycker du antingen på neråt pilen i botten på rutan () eller så öppnar

du ett nytt fönster med Se bilaga.

Tips:

Förhör dig gärna med din leverantör ifall de kan skicka dig en elektronisk faktura via ditt organisationsnummer.

Ifall så är fallet kan du ta emot fakturor precis på samma sätt som du är van vid från andra grossister.