Det finns olika sätt att upprätta kund i Orderstyrning, men det snabbaste är att hitta valet i Standard menyn på vänster sida.

Ett flytande fönster lägger sig över sidan samtidigt som ett grått lager lägger sig över bakgrunden.

Fönstret går att flytta på ifall du tar tag i överkanten på rutan.

När du klickar utanför rutan kommer den automatiskt att stänga ner sig utan att spara.

Processen att upprätta en kund består av tre sidor av information:

• Grundläggande upplysningar
  • Faktura information
  • Timpris information

På den första sidan, Grundläggande upplysningar, har man möjlighet att söka upp en kund genom att söka på organisationsnummer/personnummer eller telefonnummer.

Då fylls namn och adressfält i automatiskt utan att man behöver oroa sig att skriva fel någonstans.

Dock kan man behöva att komplettera en epost-adress till kunden.

För att kunna föra noggrann statistik över sina kunder kan man även välja vilken kundkategori man känner att kunden tillhör.

Kategorierna skapar du själv i Systeminställningar / Kategorier / Kundtyper

Man har även möjlighet att ändra vilken vinsttyp man önskar använda specifikt för den kunden om ifall att det skulle skilja sig från sina grundinställningar.

Märk väl att man behöver fylla i ett unikt kundnummer för kunden.

Fältet fylls automatiskt i ifall man har sökt på ett telefonnummer eller ifall man har valt fortlöpande kundnummer i Systeminställningar / Basinfo.

Den andra sidan, Faktura information, behöver man bara tänka på ifall adressen som fakturan ska skickas till är annan en den fyllt i den föregående sidan.

Ifall uppgifterna är det samma så är det bara att trycka på knappen längst ner som heter Hämta information från föregående sida.

Kunder som har elektronisk fakturering har ett extra fält där du kan skriva in deras EAN-nummer (även känt som GSN eller GS1).

Ifall du använder e-conomic som ditt bokföringsprogram, kan du välja gäldenärsgrupp som importerats där ifrån.

På den sista sidan, Timpris information, kan du matcha de interna varunummer till rätt arbetstitel som du vill använda till denna kund.

Ifall du behöver ett alternativt varunummer för kunden, skapas dessa i Interna varor i Administrationspanelen.

Saknas någon titel du vill koppla varunummer till, till exempel övertid, skapas dessa i Systeminställningar / Tidsstyrning / Order.

När du är färdig kan du bocka av kundens uppgifter längst ner i rutan och på så vis avsluta och spara kunden.