När du väljer Order i den översta menyraden får du en överblick över de order du redan skapat.

Ifall ni inte redan skapat någon, läs då artikeln Upprätta order.

Du har möjligheten att filtrera orderna med den mellersta menyraden.

Där du kan välja om den ska visa orderna beroende på vilken status den har.

Det finns även möjlighet att söka bland dina order genom sökrutan.

Det går bra att söka på kundnummer, kundnamn eller andra uppgifter ni har inskrivet om kunden.

Listan av order kan exporteras till Excel- eller PDF-fil genom ikonerna längst till höger på detta fält.

Ifall du klickar på en av orderna i listan visas detaljerad information om denna mellan de gröna menyfälten.

Informationen är uppdelad i tre flikar plus ett ikonfält på höger sida.

• Grundläggande info

Här kan du se den generella informationen om ordern.

Du kan välja att redigera några av fälten, lägga till mer text i beskrivningen eller ändra på statusen på arbetet.

Längst ner till vänster har du ett fält med snabbikoner med några av de vanligaste funktionerna.

Glöm inte att trycka på Spara när ändringar har gjorts.

• Leverans

Under leverans kan du lägga till en ansvarig medarbetare över arbetet och även övriga medarbetare som ska ta del av ordern.

Du kan även lägga till en adress där arbetet ska genomföras ifall det skiljer sig från kundens.

Här lägger du även till kontaktpersoner som finns på plats.

Tryck på pennikonen för att redigera.

• Faktura

Under faktura får du en historik över de fakturor du skickat till kunden beträffande denna order.

Snabbikoner

Det finns sju ikoner i snabbikonfältet:

• Arbetsorder PDF
    När ni trycker på Pdf-ikonen öppnas ett fönster med en pappersvariant av arbetsordern som ni kan printa ut.

• Arbetsorder
    Här har ni arbetsordern som medarbetarna ser som inte har administratörsrättigheter.

• Tidsperioder
    Likt kalendern kan ni här ha en översikt över de arbetsperioder som är inplanerade för projektet.

• Skicka SMS
    Här kan du göra ett SMS-utskick till era medarbetare som är anslutna till ordern.

• Upprätta underorder
    Ifall du vill dela upp arbetet i mindre delar eller om du vill lägga till arbete på en avslutad order, kan en underorder skapas här.

• Orderrapport
    Här kan ni sammanställa informationen om ordern till en pdf som ni kan skicka per e-post.

• Varukorgsgenväg
    När ni har anslutit er till KlarPris-butiken i Orderstyrning, har ni här en enkel genväg till orderns egna varukorg.

Verktygsfältet

Listan i verktygsfältet innehåller tio olika länkar:

• Tidsförbrukning
    Här läggs medarbetarnas arbetstid in som ska faktureras, ifall de själva inte fört in dem via mobilappen.

• Ekonomi
    Det är möjligt att budgetera ett arbete i förhand för att kunna se hur ert täckningsbidrag stämmer överens.

• Arbetsförlopp
    I arbetsförloppet kan ni se när ordern skapades och även lägga till egna kommentarer under arbetets gång.

• Dokumentation
    Under dokumentation lägger till bilder, ritningar och annat som hör till ordern, som sedan medarbetarna kan se på plats.

• Orderschema
    Ifall ni behöver ha gjort någon sorts av egenkontroll på plats, kan dessa läggas till här.

• Materialförbrukning
    Här lägger har ni översikt av de material som lagts till på ordern.

• Fakturering
    Faktureringsverktyget låter er hämta timmar och material för att sedan sammanställa en faktura till kunden.

• Kopiera order
    Ifall en viss typ av order återkommer ofta kan ni här kopiera ordern för att sedan justera för nästa order.

• E-faktura
    En översikt av de elektroniska fakturor från materialinköpen som har kopplats till ordern

• Orderbekräftelse
    När ordern är upprättad kan ni här skicka en orderbekräftelse till kunden.