I Tidsförbrukning kan du se alla arbetstimmar tillagda på den aktuella ordern samt inregistrerade pauser och tillägg.

Du har möjlighet att registrera timmar både genom webbtjänsten eller direkt i mobilappen.

Ett flytande fönster lägger sig över sidan samtidigt som ett grått lager lägger sig över bakgrunden.

Fönstret går att flytta på ifall du tar tag i överkanten på rutan.

När du klickar utanför rutan kommer den automatiskt att stänga ner sig utan att spara.

När du öppnas fönstret är sidan som standard filtrerad efter nuvarande vecka.

Vill du istället visa arbetstimmar mellan två olika datum trycker ni på välj period och sedan väljer start- och slutdatum.

Ifall det inte går att trycka på några av knapparna är det för att rutan Visa alla timmar längst till höger är ikryssad.

För att lägga till nya arbetstimmar ska du välja:

• Medarbetaren vars timmar som ska registreras.
  • Datumet som timmarna gäller
  • Timtypen som sätter priset på arbetstimmarna.
  • Tidsintervallen som medarbetaren arbetade.
    Ifall inget ändras här kommer timmarna att följa öppettider som satts i Systeminställningar / Grundinfo / Öppettider.
  • Timbeskrivning av arbetet som utförts under dessa timmar.

När alla fälten är ifyllda trycker du på plustecknet till höger i raden för att lägga till timmarna.

Dessa placeras sedan i datumordning undertill.

Ifall någon av arbetstimmarna har blivit felregistrerade eller ifall du önskar lägga till pauser eller tillägg på dessa timmar,

trycker du redigeringsikonen till höger på timraden.

Övre delen i redigeringsfönstret har de samma fält som i tidsförbrukningsfönstret med undantag av orderrutan.

Där kan du flytta timmar som blivit inregistrerade till en annan order genom att skriva in ordernumret eller klicka på förstoringsglaset för att söka efter rätt order.

I den nedre delen finns möjligheten att lägga till Pauser eller Tillägg

Ni väljer typen och sedan antalet, varpå ni avslutar genom att trycka på plusikonen till höger i raden.

För att lämna fönstret tryck på Spara för att försäkra att ändringarna görs.

Tillbaka i tidsförbrukningsfönstret kan ni sedan få mer information om tillägget på raden genom att hålla musmarkören över tillägg.

För att lägga till fler tilläggstyper görs det i Systeminställningar / Tidsstyrning / Tillägg.

Om ifall det finns ett GPS-system integrerat med orderstyrning, trycker ni på bil-ikonen () för att få fram en lista av de resor som gjorts av medarbetaren den dagen.

Dessa tider kan sedan användas som underlag för eventuellt tillägg.

När alla timmar blivit tillagda, finns det möjlighet att exportera alla arbetstimmarna, på ordern, genom att trycka på antingen Pdf- eller Excelikonen överst till höger i tidsförbrukningsfönstret.