Fra højre menu, kan du vælge Design tilbud, for at åbne tilbuds designeren.

Du kan skrive dit tilbud i tekstfeltet og tilføje materialer og timer til tilbuddet for neden.
Tilbuddet kan også opdeles i flere afsnit, hvis du f.eks. skal give to forskellige tilbud på samme opgave.

TIP:

Hvis du sætter flueben i Tilbudssum pr afsnit, har du mulighed for at definere tilbudets totalbeløb. Herved udregnes totalbeløbet ikke ud fra varelinjerne.

Der er tre måder at bygge sit tilbud op på: Ingen linjer, Vis linjer og Total linjer:
  • Ingen linjer
    Hvis du vælger Ingen linjer, får kunden kun vist tekstfeltet i tilbuddet:
    Du kan stadig tilføje materialer til tilbuddet, men de vises ikke til kunden. Det kan dog stadig være en fordel at indtaste det forventede materialeforbrug, da materiale- og timeprisernes prisinformationer overføres til ordrens økonomi, hvis tilbuddet konverteres. Så kan du følge med i, om du budgetterede rigtigt i tilbudsfasen.
    Når du opretter et tilbud, hvor du vælger Ingen linjer, er det nødvendigt at skrive tilbudsprisen manuelt i tekstfeltet.
  • Vis linjer
    Hvis du vælger Vis linjer får du både vist tekstfeltet, de materialelinjer du har tilføjet og totalprisen:
    Vælger du denne opsætning, behøver du ikke at skrive prisen i tekstfeltet, da den vises i bunden af tilbuddet, baseret på de varelinjer du har påført.
    Hvis du foretrækker kun at vise, hvilke materialer du vil bruge, skal du fjerne fluebenet i Vis varepris.
  • Total linjer
    Hvis du vælger Total linjer, får du vist tekstfeltet og den samlede pris på tilbuddet:
    Du får ikke vist de specifikke varelinjer, som er på tilbudet, men de ligger stadig på tilbuddet og bruges til udregning af total beløbet. De følger også med over på ordrens materialeforbrug som tilbudslinjer, hvis tilbuddet senere konverteres til en ordre.

Send tilbud:
Når du er færdig med at designe dit tilbud, og har tilføjet de timer og materialer du skal bruge, klikker du på Send tilbud øverst til højre.

Bemærk:

Når tilbuddet er sendt til kunden, vil tilbudets status automatisk skifte til Konverteret.