I Kategorier har ni möjlighet att skapa, ändra och radera en rad olika statuskategorier som hjälper er att organisera och visuellt urskilja mellan

era order, arbetstimmar och liknande. På så vis kan ni också filtrera order så att endast de order som är relevanta visas för era medarbetare.

Orderstatus

Från början har ni fyra olika orderstatusar att välja mellan. När du upprättar en order kommer den automatiskt starta som Öppen, därefter har ni möjlighet att stänga ordern, antingen genom

Ordervyn, Kalendern eller den Dagliga översikten eller direkt i mobilappen. Efter faktureringen är klar och bokförd kan ni sedan slå över statusen till Bokfört som en visuell påminnelse att ärendet är avklarat.

Ni kan givetvis alltid ändra mellan olika statustyper när som helst genom webportalen.

Om ni önskar fler statustyper kan ni lätt skriva in i den tomma raden. Det kan vara att du till exempel vill ha en status 'Arbete pågår' när det faktiska arbetet på platsen har påbörjats.

När ni fyllt i raden trycker ni på plustecknet (vz-4-JeRaY2JeV5RVyGQq-ZzqFvFn7Cg2g.png) för att lägga till statusen.

För att underlätta för medarbetarna som använder appen, finns två kryssrutor för filtrering av statustyperna i appen.

• Order i app betyder att när den är vald, så kommer denna typ av orderstatus att visas i medarbetarens app.
    Du kan till exempel inte se order som är stängda eller bokförda då dessa kryssrutor inte är valda. Du kan själva bestämma vilka rader som ska synas eller ej.
  • Ändra status till gäller möjligheten att ändra en status till en annan i appen. Du kan till exempel ändra en Öppen order till en Stängt status, men eftersom Stängda order
    inte visas i appen kan ni inte ändra dem tillbaka.

Ordertyper och Kundtyper har ingen praktisk funktion i Orderstyrning utöver möjligheten att kunna föra statistik över vilken typ av order eller kunder som ni tjänar mest respektive minst på.

• Ordertyper kan vara olika kategorier av arbeten som utförs ofta, det kan vara korttidsarbeten eller löpande. Ni kan själv välja om ni vill använda möjligheten till använda ordertyper.
  • Kundtyper kan till exempel vara om ni vill separera Privata, Företags-, Förenings- eller Kommunarbeten.

Om ni önskar fler typer kan ni lätt skriva in i den tomma raden.

När ni fyllt i raden trycker ni på plustecknet (vz-4-JeRaY2JeV5RVyGQq-ZzqFvFn7Cg2g.png) för att lägga till typen i kategorin.