I Material har ni fyra olika val att välja mellan i listan.

• I Vinst / rabatt skapar ni avansgrupper som ni kan tillsätta till olika kunder. Se mer nedan.
  • Rabattfiler är en funktion som endast används av äldre kunder, som tillkom innan integrationen med KlarPris.
  • I Lås material har ni möjlighet att stänga en order för tillägg av fler material efter olika kriterier.
    Kan ses som en säkerhetsfunktion ifall funktionen missbrukats av medarbetarna. Se mer nedan.
  • Momsfritt konto kan man ansluta ett konto från bokföringsprogrammet med momsfrihet för att beräkningarna ska bli rätt i Orderstyrning.

Vinst / rabatt

Under Vinst fliken kan ni skriva in en fast avans per storlek av antingen kostpris eller listpris, beroende på er grundinställning i Systeminställningar / Grundinfo

Dessa kommer att läggas till automatiskt till priset när ni lägger till material till en order. Givetvis har ni möjlighet att justera dessa för varje varurad på fakturan om så skulle behövas.

Ifall du har satt grundinställningen på kostpris måste Använd listpriser för interna varor kryssas i.

Vinst per prisstorlek används bara ifall kunden inte har en rabattgrupp.

Glöm inte att Spara och stäng ifall ni gjort några ändringar

Vinst / rabattgrupp

Här har du möjlighet att skapa vinst- och rabattgrupper för att kunna ha ha olika avanser för olika kunder.

Du kan lätt skapa en ny grupp efter några enkla steg:

1. I fliken Vinst / rabattgrupp skriv in ett namn på avansgruppen du vill skapa.
  2. Tryck på plustecknet till höger för att lägga till gruppen i listan
  3. Hitta din nyskapade avansgrupp och klicka på den för att få möjligheten att Redigera den.
  4. Skriv de procentsatser du önskar för Interna varor respektive Andra grossister i antingen Vinst- eller Rabattfältet.
  5. Stäng rutan för att spara.

Det finns möjlighet att skapa avansgrupper för specifika intervaller av varunummer för vissa grossister,

men vi rekommenderar att ni då tar kontakt med support@orderstyrning.se för att få hjälp med att definiera dessa.

Om du kryssar för en av Vinst / rabattgrupperna kommer denna väljas som ett grundval för de nya kunderna som skapas därefter.

Rabattgrupper ändras senare under Kunder / Rabattgrupper.