I Timmar är det möjligt att göra timregistreringar på en order, efter olika fördefinierade timtyper.

Timmar är uppdelad i två delar.

I den översta raden kan du välja en specifik vecka, eller precisera en period mellan två olika datum, som du önskar dina timmar ska filtreras efter.

Den andra raden används för att registrera nya timmar.

• Datum, här väljer du det datum som tiden ska registreras under.
  • Under Timtyp väljer du typen av arbete som är utfört.
    Det kan exempelvis vara montörtimmar, eller övertidstimmar beroende på vad ni har skapat för alternativ i Systeminställningar / Tidsstyrning.
  • Order nr.. är den den ordern som timmarna ska registreras till.
    Märk väl att ni kan välja timtyper som inte behöver registreras till någon order, det kan till exempel vara att man har varit sjuk.
  • Från och Till är de klockslag som timmarna ska registreras mellan.
  • Timbeskrivning kan användas för att specificera vad som gjordes under dessa timmar och kan även läggas till senare på fakturan vid behov.

Klicka på plustecknet (ObcnVf-3ctnFZkXX9mlCsTMzqOelrzyMxQ.png) för att spara registreringen.

Ifall ni upptäcker att det blivit ett fel i registreringen eller om ni vill lägga till en paus till den specifika timregistreringen, för att den inte ska faktureras kunden, kan ni snabbt

och enkelt göra det genom redigeringsikonen () till höger på raden med de registrerade timmarna.

Ifall ni önskar kan ni lägga till en Paus genom att trycka på knappen med samma namn, för att sedan välja vilken paus-typ som det gäller.

Märk att dessa pauser är endast för de som inte görs på ett uppdrag. De används därför mest av kontorsarbetare och likande, för att det ska finnas en anteckning om det.