För att styra vilken tillgång dina medarbetare har använder du dig av verktyget Rättigheter i personalinformationen.

Längst ner som sista alternativ finns Administratör, som är detsamma som att ha alla övriga krysslådor ifyllda.

En Administratör har alltid all tillgång till allt som är möjligt att manipulera i Orderstyrning.

När en ny medarbetare upprättas finns inget förvalt här utan måste specificeras av administratören per användare.

Oftast finns de tillval som medarbetarna behöver under avsnittet App om de inte är administratörer.

Det är upp till er att själv bestämma tillgången för era medarbetare.

Ring gärna in till supporten ifall där är frågor gällande specifika tillval.