När du väljer Offert i den översta menyraden får du en överblick över de offerter du redan har skapat.

Ifall ni inte redan skapat någon offert, läs då artikeln Upprätta Offert.

Du har möjligheten att filtrera offerterna med den mellersta menyraden, där du kan välja om den ska visa offerterna beroende på vilken status den har.

Listan av offerter kan även exporteras till Excel- eller PDF-fil genom ikonerna längst till höger på detta fält.

Ifall du klickar på en av offerterna i listan visas den detaljerade information om denna mellan de gröna menyfälten.

Där finns tre olika flikar med information, tillsammans med en vertikal ikonrad till höger i fältet.

• Grundläggande info

Här kan du se den generella informationen om offerten och arbetet som offerten gäller. Du kan välja att redigera några av fälten, lägga till mer text i beskrivningen eller

ändra på statusen under offertprocessen och så vidare. Glöm inte att trycka på Spara när ändringar har gjorts.

• Leverans

Under leverans har du möjlighet att ändra på adressen där arbetet ska genomföras eller lägga till kontaktpersoner på plats. Tryck på pennikonen för att redigera.

• Offert historik

Under Offert historik kan se tidigare sända offerter till kunden, som visas i en PDF.

Ikonerna

• Visa offert

Här visas du hur PDF:en kommer att se ut med nuvarande information.

• Konvertera till order

När offertförloppet är accepterat av kunden kan du konvertera offerten till en order.

Innan den konverteras ser du en kalkyl över arbetets kostnader och prissättning till kunden.

Du har även möjlighet att låta offerten medfölja ordern som dokumentation så att det kan hänvisas till under arbetets gång.

Dessutom kan du med ett klick välja att skapa en inköpskorg av alla de valda materialen som lagts till i offerten, så att de kan köpas genom webshoppen.

• Designa offert

Här kan ni med hjälp av Orderstyrnings hjälpmedel skapa en offert med material, dokumentation och mycket mer.

Läs Designa offert för mer information.

• Offertförlopp

Här finner du alla de stora händelserna under offertförloppet. Där kan du även lägga till interna texter efter hand för att kommentera flödet.

• Dokumentation

Lägg till filer till offerten som dokumentation. Det kan vara ritningar eller annat relevant som kunden kan behöva ta del av, eller som ska godkännas.

• Kopiera offert

När ni ska skapa ett liknande offert vid ett senare tillfälle kan ni välja kopiera offerten för att senare göra justeringar där det behövs.

• Skicka offert

Här skickar ni iväg er upprättade offert till kunden. Se mer under skicka offert.